Պելմենները համեղ և արագ պատրաստվող ուտեստ են, որը կդառնա ձեր ընտանիքի սիրելին։ Ահա մեր առաջարկած մեթոդը՝ կատարյալ արդյունքի համար:
Քայլ 1. Ջրի նախապատրաստում
Կաթսայի մեջ լցրեք սառը ջուր և դրեք կրակին, որպեսզի եռա։
Խորհուրդ. 250 գ պելմենների համար օգտագործեք 750 մլ-ից մինչև 1 լ ջուր: Եթե ջուրը քիչ է, պելմենները կպչեն միմյանց և կկորցնեն իրենց տեսքը։

Քայլ 2. Աղ և համեմունքների ավելացում
Երբ ջուրը սկսի եռալ, ավելացրեք 1 թեյի գդալ աղ 1 լ ջրին համապատասխան կամ ըստ ճաշակի։ Կարող եք նաև ավելացնել հետևյալ համեմունքները՝
- Դափնու տերև (2 հատ)
- Հատիկավոր սև պղպեղ (3-4 հատ)

Քայլ 3. Պելմենների լցնում
Ջրի մեջ հատ-հատ լցրեք պելմենները, որպեսզի չկպչեն իրար։ Սպասեք, որ ջուրը նորից եռա։
Խորհուրդ. Պելմենները խառնեք՝ կանխելու կպչելը։

Քայլ 4. Եփման գործընթաց
Երբ պելմենները ջրի երեսին հայտնվեն, կրակը թուլացրեք։ Եփեք 7-10 րոպե՝ կախված պելմենների չափից։
Խորհուրդ. Եթե սիրում եք պելմենները ջրով մատուցել, եփելուց հետո կարող եք ավելացնել մի փոքր սամիթ կամ թարմ կանաչի։

Մատուցման խորհուրդներ
Պելմենները կարելի է մատուցել՝
- Թթվասերով և աղացած սև պղպեղով
- Տաք թանձրուկներով, ինչպիսիք են կծու կարմիր պղպեղի մածուկը կամ սոյայի սոուսը
- Թարմ բանջարեղենային աղցանի հետ
Կարևոր նշում: Պելմենները եփելուց հետո կարող եք ստեղծել յուրահատուկ համադրություններ՝ օգտագործելով թարմ բաղադրիչներ և ստեղծելով ձեր սեփական սոուսները։
Պատվիրեք մեր բնական պելմենները khohanots.am կայքից և վայելեք իսկական համը։